Αρχική 2020-02-29T09:40:38+00:00

Καλώς ήρθατε στο Amvrakikos Cruises

Αμβρακικός κόλπος – Γνωρίστε μαζί μας ένα μοναδικό οικοσύστημα της Ευρώπης και θαυμάστε στο φυσικό τους περιβάλλον τα δελφίνια του Αμβρακικού, τις χελώνες caretta – caretta και πλήθος υδρόβιων πτηνών. Μυηθείτε σ’ ένα ξεχωριστό κόσμο, όπου για αιώνες συνυπάρχουν το ανθρώπινο με το φυσικό στοιχείο. Παράκτιες πόλεις, κάστρα, θρύλοι και παραδόσεις συμπληρώνουν το ψηφιδωτό της ιστορίας ..εκεί που ο χρόνος σταματά σ’ ένα ταξίδι για όλες τις αισθήσεις!

Οι δραστηριότητες μας

Η Amvrakikos Cruises, διοργανώνει ημερήσιες Δραστηριότητες στις πιο εντυπωσιακές παραλίες του Αμβρακικού με ξενάγηση από δικό μας ξεναγό.
Ζήστε την εμπειρία της Θάλασσας, διασκεδάζοντας!

Κρουαζιέρες

Prive Κρουαζιέρες

Ψάρεμα στο ηλιοβασίλεμα

Fishingtrips

Παρατήρηση Πουλιών

Σχολική Εκδρομή

Group – Σύλλογοι

Gallery

Η περιοχή

Ο Αμβρακικός κόλπος είναι ένας από τους μεγαλύτερους κλειστούς κόλπους της Ελλάδας. Η είσοδος του κόλπου είναι στο στενό πέρασμα μεταξύ του Ακτίου (από την πλευρά της Αιτωλοακαρνανίας) και της Πρέβεζας. Ο κόλπος πήρε το όνομά του από την αρχαία Αμβρακία, πόλη κτισμένη στον ποταμό Άραχθο, στη θέση της σημερινής Άρτας. Στον κόλπο χύνουν τα νερά τους οι ποταμοί Λούρος και Άραχθος. Στον μυχό του Αμβρακικού είναι κτισμένη η Αμφιλοχία. Κοντά στην Αμφιλοχία είναι το ακρωτήρι του Αγίου Γεωργίου, όπου λειτουργεί φάρος. Η Βόνιτσα είναι επίσης μια άλλη σημαντική κωμόπολη στην πλευρά του δρόμου από Αμφιλοχία προς Πρέβεζα και Λευκάδα.

Στην είσοδο του κόλπου κατασκευάστηκε και δόθηκε στη κυκλοφορία το 2002 υποθαλάσσια σήραγγα η οποία συνδέει το Άκτιο με την Πρέβεζα [1]. Στον κόλπο και ιδιαίτερα στον λιμένα της Αμφιλοχίας παρουσιάζεται κατά τους θερινούς μήνες (ιδιαίτερα τον Αύγουστο) το φαινόμενο φωσφορισμού της θάλασσας, το οποίο οφείλεται σε συσσώρευση μικροοργανισμών (πλαγκτού).

Ελάτε σε επαφή μαζί μας.

Μπορείτε να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας στην παρακάτω φόρμα και θα έρθουμε άμεσα σε επικοινωνία μαζί σας (συμπληρώστε οπωσδήποτε το E-mail σας και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας).