|Αλιευτική Εκδρομή
Αλιευτική Εκδρομή 2019-05-21T08:16:57+00:00

Αλιευτική Εκδρομή

Κάθε πρωί ξεκινάμε από το λιμάνι της Πρέβεζας γύρω στις 05.30 – 06:30 π.μ. για να μαζέψουμε τις γαρίδες και τα άλλα είδη ψαριών από τα δίχτυα που θα έχουμε ήδη ρίξει από την προηγούμενη νύχτα. Κατόπιν θα συνεχίσουμε παρατηρώντας δελφίνια, χελώνες καρέτα-καρέτα και κάποια ήδη πουλιών. Ερχόμενοι μαζί μας θα έχετε πολλές ευκαιρίες να κάνετε και να δείτε πράγματα που δεν βλέπετε και κάνετε καθημερινά.
Μπορείτε να παρατηρήσετε την τέχνη της αλιείας της γαρίδας Γαμπαρη, μιας παγκοσμίως γνωστής για τη μοναδική της γεύση γαρίδας που ζει μόνο σε έναν από τους παραγωγικότερους κόλπους της Ελλάδας ,τον «Αμβρακικό κόλπο»
-Μετά το μάζεμα των διχτυών, θα βγάλουμε τις γαρίδες που θα πιάσουμε από τα δίχτυα και θα τα καθαρίσουμε από άλλα περιττά ψάρια και όστρακα. Μπορείτε είτε να συμμετάσχετε στο καθάρισμα των διχτυών ή μπορείτε να δοκιμάσετε να ψαρέψετε μόνοι σας χρησιμοποιώντας καλάμι ψαρέματος ή μια πετονιά τα οποία επίσης παρέχουμε.

-Μετά το τέλος αυτής της διαδικασίας, ακολουθεί μια ξενάγηση στον κόλπο. Κατά τη διάρκεια της περιοδείας μας θα σας δοθούν πληροφορίες για τις παραδοσιακές μεθόδους αλιείας στην περιοχή και για τον υδροβιοτοπο της θάλασσας μας. Επίσης, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να συναντήσουμε δελφίνια και χελώνες τα οποια μπορείτε να βγαλετε φωτογραφιες.
-Όταν τελειώσουμε με την περιοδεία μας θα σας μαγειρεψουμε φρέσκες γαρίδες και άλλα γευστικά ψάρια της παραγωγής μας , ενώ μπορείτε επίσης να κανετε και μια βουτια από το σκάφος.  Επιστρέφουμε στο λιμάνι στις 12 το μεσημέρι .